Online event 20 januari ‘Duurzaam omgaan met eten’
Het thema ‘Duurzaam omgaan met eten’ zullen wij deze middag gaan belichten vanuit diverse perspectieven. Het is een thema dat dit jaar op allerlei manieren aanbod zal komen.
Het gaat deze middag o.a. om onze mindset. Hoe zit het met onze psyche als we het hebben over duurzaam in het algemeen? Hoe bewust zijn we? Wat is ervoor nodig om duurzaam te zijn?
Onze sprekers zullen jullie meenemen in hun wereld en hoe zij er tegen aan kijken.
- Roos Vonk is hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij staat bekend om haar talent om wetenschappelijke inzichten op begrijpelijke en onderhoudende wijze te presenteren.
Met veel kennis van zaken en scherpe observaties laat Roos ons de psychologische valkuilen zien.
- Emma Kallen adviseert bedrijven op het gebied van duurzaam ondernemen. Aan de hand van diverse voorbeelden uit de praktijk kan zij laten zien welke duurzaamheidskwesties spelen en belangrijk kunnen zijn voor jullie organisatie.
- Freek van der Vlist werkt als chef-kok in restaurant de Kleischuur in Gouda. Een restaurant die in zijn omgeving een vreemde eend in de bijt is.
Door veel te experimenteren met fermenteren, no waste producten en wildplukken kan hij uit ervaring vertellen hoe zij verrassende en experimentele gerechten maken. Duurzaam en nog lekker ook.
- Michel Kampert zal jullie meenemen hoe in zijn organisatie duurzaamheid van eten en drinken al volledig is toegepast.
Michel zal in het kader van het delen van kennis binnen onze aangesloten zorgorganisaties weer een aanzet doen om dit item weer nieuwe leven in te blazen. Dit jaar willen we starten met het organiseren van kleinschalige bijeenkomsten door ons eigen leden.
En bovenstaande onder de bezielende leiding van onze eigen Linda van Lievenoogen, bestuurslid en werkzaam bij Intrakoop.
Voor het volledige programma verwijzen wij naar de app, waar je je ook kunt aanmelden (mocht je dat nog niet gedaan hebben).