Nieuws Update

Beste VKGE-leden,

Na onze eerste nieuwsbrief van 20 maart jl. kijken we reikhalzend uit naar de versoepeling die gaat plaatsvinden vanaf 1 juni a.s. Het aantal mensen dat ziek wordt door het nieuwe coronavirus neemt sinds eind maart af. Ook het aantal mensen dat bij de huisarts komt vanwege klachten die passen bij het virus daalt nog steeds.

Dit zijn mooie berichten, althans als het om onze gezondheid gaat. Het geeft in ieder geval onze zorgleden, die weken aan het front hebben gestaan, de gelegenheid om de reguliere zorg weer op te starten. Kijkend naar de economische consequenties van de intelligente lockdown dan zijn we wat minder vrolijk gestemd. De eerste faillissementen in de horeca- en evenementenbranche zijn een feit. Met behulp van het pakket aan maatregelen konden de meeste ondernemers de eerste periode doorstaan, maar er is nu behoefte aan perspectief. Dat vraagt van ons allen om out of the box te denken, op zoek naar nieuwe kansen en oplossingen in combinatie met nieuwe vormen van samenwerking.

Als VKGE staan we midden in die wereld van eten, drinken en gastvrijheid en proberen we dagdagelijks flexibel en los in de heupen mee te bewegen in 'Het Nieuwe Normaal'.

Effe bijkletsen

  • Zo hebben we recent de keuze gemaakt om de studiereis voor dit jaar te annuleren en in zijn totaliteit te verplaatsen naar 17 en 18 juni 2021;
  • En gaan wij ervan uit dat de academiedag van 17 september echt door gaat. De 1.5 meter zal dan zeker nog gelden. Feit is wel dat we in ieder geval tot 100 personen mogen gaan, als het allemaal goed gaat. Wij kijken nu al uit naar het moment dat we elkaar dan weer live mogen zien;
  • Op 17 september houden we ook de Algemene Leden Vergadering. In verband met de pandemie is het verenigingen toegestaan om deze binnen een periode van 6 maanden uit te stellen. We hebben onze officiële documenten klaar en deze staan ter voorbereiding op de vergadering op de VKGE website. Onder de kop 'Over de VKGE', tab 'concept jaarverslag 2019' staat alles opgeslagen;
  • Ondertussen houden wij contact met jou via de Webinars. Er is tenslotte zoveel te delen met elkaar! Donderdag 14 mei jl. mochten we de 1e Webinar beleven en dat was met meer dan 40 VKGE-ers een groot succes.

De tweede Webinar staat gepland voor dinsdag 16 juni. We houden jou via de VKGE app op de hoogte aangaande het thema en de namen van de (praktijk)experts. We hopen je dan 'virtueel' weer te zien en te spreken.

Tot zover. Wens je nog een toelichting of zijn er nog vragen; laat het ons weten via info@vkge.nl.

Houd het hoofd koel, het hart warm, blijf vooral gezond en hopelijk tot snel!

'n Hartelijke groet,
Bestuur VKGE

 

Terug naar nieuwsoverzicht