VKGE Kennistafel in het Máxima Medisch Centrum

Op 15 oktober j.l. een kennistafel in het Máxima Medisch Centrum. Een mooie bijeenkomst met VKGE leden van –in alfabetische volgorde -  Brabantzorg, Catharina Ziekenhuis, Daily Fresh Food, Devapo, Reinier van Arkel, Surplus, Temprite, Valkenhof en Vers Lokaal / Food Focus.

Maurice Saive en Wim Rijkers namen ons mee met een uitleg over het Voedingsconcept MMC, de interne opleiding voedingsassistent, de doorontwikkeling van de patiëntenvoeding en de ontwikkeling van de afdeling catering. Maurice en Wim laten zien hoe over een periode van 10 jaren de plannen waren bedacht, hoe ze gerealiseerd zijn, waar ze nu staan, waar de valkuilen zaten en – niet onbelangrijk -  de lessons learned!

Daarmee een mooie opmaat naar de nieuwe plannen van de patiëntenvoeding. Doelgroepgericht en het nieuwe menuplan.

Resultaat van de kennistafel:

Mooie interactie, leuke vragen en oprechte antwoorden. Professionals eten en drinken bij elkaar in één ruimte en die hun passie en werk met elkaar delen en daarmee versterken. Passend bij de visie, organisatie en omgeving van het MMC en daarmee uniek in zijn soort. De rondleiding door de keuken was de spreekwoordelijke kers op de taart. Servicegerichte organisatie, Plan-Do-Check-Act in de uitvoering en waar medewerkers zichtbaar goed in hun vel zitten en enthousiast met hun werk bezig zijn.  Cliënttevredenheid van een 8,2 en dat is een mooi cijfer op je herfstrapport!

 

Terug naar nieuwsoverzicht