Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier!

Holland Food Service bekroond met predicaat hofleverancier

Wijchen, 22 november 2018 - Holland Food Service uit Wijchen is onderscheiden met de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Tijdens een feestelijke bijeenkomst met alle werknemers is de bijhorende oorkonde door de burgemeester van Wijchen, Hans Verheijen, uitgereikt. “We zijn ontzettend trots dat we dit met ons familiebedrijf hebben bereikt!” aldus Frank Kampschreur, Algemeen Directeur.

In 1892 begonnen Naatje en Antonius Kampschreur hun handel in groente en fruit. Het was de basis voor het Holland Food Service van nu, dat zich in ieder geval voor de komende 25 jaar hofleverancier mag noemen. Om hiervoor in aanmerking te komen, dient een bedrijf minimaal 100 jaar te bestaan. Enkele andere voorwaarden zijn dat het bedrijf regionaal een vooraanstaande positie heeft in de branche en dat het bedrijf en de bestuurders zowel juridisch als economisch van onbesproken gedrag zijn.

Ruim twee jaar geleden begon het traject voor de aanvraag van het predicaat. Daarvoor moest een uitgebreid dossier worden opgebouwd, waarin zowel de geschiedenis van het bedrijf als de huidige bedrijfsvoering volledig inzichtelijk zijn gemaakt en in het dossier zijn opgenomen. Vele uren zijn in het regionaal archief doorgebracht en alle documenten doorgespit die in het bezit van de familie Kampschreur waren. Het zorgde voor een mooi beeld van de gehele geschiedenis van Holland Food Service. Met een trouwakte en beroepenregistratie kon worden aangetoond dat Naatje en Antonius Kampschreur al in 1892 in de groente- en fruithandel zaten. Daarnaast was er ook een koopakte aanwezig van een winkelpand aan de Nonnenstraat 21 in Nijmegen, waar het eerste winkeltje van de familie gevestigd zat.

Een jaar geleden werd het complete dossier ingediend bij Kabinetszaken van de Gemeente Wijchen. Vervolgens ging het naar Kabinetszaken van de provincie en als laatste naar het Koninklijk huis. “Alles is tot in de puntjes doorgenomen. Er hebben verschillende inspecties binnen het bedrijf plaatsgevonden en er zijn meerdere gesprekken gevoerd. Alle documenten zijn door diverse ministeries doorgenomen”, vertelt Frank. “Daarna begon het lange wachten, totdat de uitslag bekend werd gemaakt. We hadden er alle vertrouwen in, maar toch was het een spannende periode.”

Holland Food Service is dé expert in leveringen en het bieden van diensten en oplossingen op het gebied van eten en drinken. De markt van het bedrijf is de ouderenzorg, GGZ, gehandicaptenzorg en jeugdzorg door heel Nederland. “Het echte feest willen we vieren met onze relaties en dan met name de bewoners, gasten en cliënten. Zij zijn voor ons namelijk als klant ‘Koning’. De komende periode staat geheel in het teken van activiteiten voor deze doelgroepen. Dit past naadloos bij de reden van ons bestaan: ‘gelukkig ouder worden’ met de juiste aandacht, door te verbinden en door positief te verrassen.”

 

Terug naar nieuwsoverzicht