Nieuw concept voor mensen met kauw en slikproblemen!

Puur Culinair uit Tilburg presenteert een nieuw concept voor mensen met kauw en slikproblemen.

Eten is emotie, en goede voeding draagt heel direct bij aan de kwaliteit van leven. 

Vanuit die overtuiging ontwikkelde Puur Culinair onder de naam smakelijke gerechten die geschikt zijn voor mensen met kauw- en slikproblemen. Smaak en voedingswaarde worden zo verbonden met meer persoonlijke aandacht voor de cliënten.

In samenwerking met de HAS Hogeschool in Den Bosch ging ons ontwikkelteam aan de slag. Het ontwikkeltraject nam ongeveer een jaar in beslag. We zijn om tafel gegaan met diëtisten en logopedisten én uiteraard met de bewoners zelf.

Via meerdere proefrondes komen we nu tot een nieuwe productenlijn: Volkorensandwich zalm of kip kerrie, een boterham met aardbeienjam of chocopasta, een stevige fruit shake aardbei/peer of zelfs een gemalen worstenbroodje of pannenkoek met appel.

De Moe’s gerechten zijn vanaf nu te bestellen op onze bestelsite. Heb je interesse, maar nog geen bestelaccount: bel ons op nummer 088-6115446, dan melden wij jullie aan!

Achter de schermen gaan de ontwikkelingen ondertussen gewoon door. Zo ontwikkelen we momenteel ook stevige, gepureerde groentesoepen voor bij de lunch of het diner. Daarnaast ook combinaties van aardappelen met groentes als pastinaak en pompoen, als gezonde, smaakvolle varianten op de aardappelpuree met juiste consistentie.

 

Terug naar nieuwsoverzicht