VKGE Studiereis

Ook in 2019 weer een tweedaagse studiereis. Jij bent er toch ook weer bij?

Samen twee dagen op stap door het mooie Utrecht en Amsterdam. We gaan nieuwe nieuwe trends zien, deze proeven en beleven op diverse locaties! We laten ons verrassen door innovatieve en circulaire ondernemersvisie op voedsel, duurzaamheid en ondernemerschap. Foodwaste en locale producten staan stevig op de agenda. 

We ontmoeten op donderdag Martijn Rol bij de Rabobank: 'ondernemers verder helpen door kennis te delen, verbindingen te leggen en te financieren, daarin ligt mijn kracht. Ik volg en analyseer de ontwikkelingen in de gehele foodchain'. Daarna richting het Rijksmuseaum alwaar we kennis maken met Vermaat als huiscateraar. Vanzelfsprekend gaan we al het moois wat het Rijks te bieden heeft bekijken.

Dan naar de Zuidas. Circl: 'We have a dream'. Het begon met de droom om als ABN AMRO bij te dragen aan een duurzame wereld, waarin niks van wat we maken, kopen of gebruiken verloren gaat. Een nieuwe cyclus van produceren en consumeren. Voor een nieuwe economie, een circulaire economie waarin alle grondstoffen opnieuw ingezet kunnen worden. 

Chefkok Rudolf Brand bij Circl experimenteert met duurzame kooktechnieken zoals wekken en fermenteren. Het doel is om met zo min mogelijk energieverbruik én afvalproductie, heerlijke gerechten te serveren en positieve impact te maken. Circl is een living lab. 

Na het diner gaat we richting het hotel. Iedereen heeft de blauwe toren langs de A2 wel eens gezien. Fletcher Hotel Amsterdam. Vanaf de skybar nemen we, voor het slapen gaan, nog een lekker drankje. 

Op vrijdag nemen we een kijkje op het CS van Amsterdam. Ontdek weer een nieuwe wereld van hip, hot, trendy to go area. Met het pondje het IJ over richting A'DAM Toren. 

A'DAM Toren is het schoolvoorbeeld van 'de nieuwe reconstructieve aanpak', omdat de vier partners niet alleen investeren in het gebouw maar ook nauw betrokken zijn als huurders/gebruikers. Als eigenaren van het gebouw, zien ze hun rol niet beperkt tot vastgoedontwikkelaars, maar ook als bouwers van een creatieve broedplaats. Na een rondleiding en heerlijk lunch gaan we richting JDE Utrecht. Aan de slag met speciale koffies.

Als afsluiting zullen we de Green House bezoeken in Utrecht. Restaurant, urban farm, green hub en stadterras in één!

Kortom; hier wil je bij zijn. Meld je aan via de app! 

Klik hier om het evenement in je agenda te plaatsen.