3H Hospitality Leergang 2017

‘Van ik ben wat ik doe, naar ik doe wie ik ben.’

In maart jl. heb ik, na 14 jaar, afscheid genomen van Proteion. Het is goed, de organisatie van nu past niet meer bij mij. En nu?

Ik realiseerde me dat ik mijn identiteit te veel heb laten bepalen door mijn werk. Dus wie ben ik zonder mijn baan?
Een rode draad door mijn leven is gastvrijheid. Gastvrijheid is altijd al mijn passie geweest, in het werk maar ook privé. Vragen zoals wat is gastgericht werken en hoe doe ik dat, hoe kan ik mij onderscheiden, hoe kan ik verwachtingen waarmaken, hoe kan ik verrassen, zijn een automatisme in mijn hoofd.
Ik heb een paar keer workshops mogen verzorgen over gastvrijheid. Dat vond ik heel erg leuk om te doen maar ik merkte dat ik de didactische vaardigheden en methoden mis. Ik ben daartoe gecoacht door een opleider van de Rabobank en ik heb me meer verdiept in de methodieken, maar ik wilde ‘meer’.

Op 25 oktober jl. ben ik gestart met de leergang Hospitality Consultant aan de Hotel Management School in Maastricht. Wauw, ik voel me ‘als een vis in het water’. Ik word opgeleid door de coaching zelf te ondergaan. Aan de leergang nemen ook 4 eindejaars studenten deel. De leergang is voor hun een stage. Wat een dynamiek brengt dat met zich mee. Heerlijk hun scherpzinnigheid en frisse en soms grensverleggende ideeën. En, ik ervaar dat ik niet hoef uit te leggen wat gastvrijheid is.
Ik word door de coaches getriggerd om in het diepste van mijn ziel te kijken, mijn dromen te verwoorden en uit te werken tot een concreet plan. Heel bijzonder! Ik ben nieuwsgierig naar 'meer'.

 

Terug naar nieuwsoverzicht